197885.jpg

Luotaajat kokoontui viikko sitten maanantaina, 28.8., minun eli Katriinan luona Etu-Töölössä. Paikalla itseni lisäksi Pauliina, Riina, Tarja ja uusi jäsen Johanna. Riina luki alkuluvun Eeva Tikan runoteoksesta, ja sen jälkeen keskustelimme Myrkkypuun siemenestä. Romaani oli luettu innolla, jopa addiktoituneena. Loppua kritisoitiin pitkittämisestä, ja jotkut henkilöhahmoista koettiin turhan stereotyyppisiksi. Teemat - fanaattisuus, kasvaminen, perhesuhteet, rakkaus, länsimaiden vastuu, yhteiskunta, fyysinen poikkeavuus, suvaitsevaisuus... - koettiin mielenkiintoisiksi, ja niistä syntyi mukavasti keskustelua.

Riinan lukuisista kirjaehdokkaista äänestimme seuraavaksi luettavaksi Tove Janssonin omaelämäkerrallisuutta ja fiktiivisyyttä sekoittavan teoksen Kuvanveistäjän tytär. Arvio kirjasta:
http://www.kiiltomato.net/?rcat=Kotimainen+proosa&rid=411

Tapaaminen on jo ke 20.9. eli reilun kahden viikon päästä, mutta kirja on lyhyt, vain 126 sivua, joten hyvin ehtii lukea. Teosta on hyllyssä useissa kaupunginkirjaston toimipisteissä. Saatavilla on myös äänikirja versio (kasetilla).

Tapaamispaikka on Pauliinan koti Kivikossa. Voitaisiin järkätä myös yhteislähtö: nähdään klo 17.20 rautatieaseman metroporteilla. Jos tiedät tulevasi yhteislähtöön, voit varmuuden vuoksi vinkata minulle, niin tiedän, ketä odottaa. Muistattehan myös ilmoittautua tarjoiluja varten illan emännälle (Pam) mieluiten vähintään paria päivää aiemmin.

Seuraavaa kirjaa ehdottaa Johanna. Sihteerinä toimii Riina. Toivottavasti saamme paikalle myös listalle liittyneitä uusia jäseniä.

Tapaamisiin!
Katriina