Tervehdys pimeään!

Luotaajat kokoontuivat 15.11. Paikan päällä ennätysmäärä osallistujia (sekä syötävää): Riina, Tapio, Johanna, Mirkka, Mika, Katriina, Aino, Riitta, Pauliina, Enni, Jenni ja Teresa.

Kosmonauttia pidettiin lukemisen arvoisena ja kiinnostavana sekä kielellisesti taitavasti toteutettuna, toisaalta sen arveltiin kuitenkin unohtuvan mielestä melko nopeasti. Kirjan kerronta on aukkoinen ja jättää lukijalle tulkinnan varaa. Eri näkemyksiä oli mm. siitä, saiko opettajaansa ihastunut Serjoza vastakaikua vai arvostiko opettaja häntä vain hyvänä oppilaana.
Tarinan sijoittumista köyhään Murmanskiin pidettiin osittain onnistuneena. Toisten mielestä taas neuvostoliittoankeus vaikutti päälleliimatulta. Ihmisten henkilökohtaisten suhteiden monimutkaisuus ja kommunkaation vaikeus oli kuvattu hyvin. Yksimielisyys vallitsi kuitenkin siitä, että kaikki tarinan säikeet (esim. dokumenttiohjaajan junamatka) eivät olleet tarpeellisia. Romaani tarjosi kerronnallisen rakenteensa sekä tarinansa kautta pureskeltavaa, mikä ei ole juuri koskaan huono asia.

Seuraavaksi luettavaksi valittiin Ray Bradburyn romaani Fahrenheit 451 (julk. 1953). Tapaaminen Ainolla maanantaina 4.1.2010 klo 17.
Voikaa hyvin ja muistakaa lukea :)

johanna